RPRM® Methode

 

Remembering Primary Reflex Movement

ontwikkeld door Margaret Mulder

 

 

Behandel Traject Primaire Reflexen RPRM ®

Een behandeltraject van Primaire Reflexen bestaat uit

  1. Intake formulier en bespreking
  2. Inhibitie van Primaire Reflexen tot in de oorsprong
  3. Het verwijderen van stress die onder invloed van ongeremde Primaire Reflexen is ontstaan en het verwijderen van eventuele compensatie patronen.
  4. Eventueel een re educatie door middel van bewegingsoefeningen

 

  1. Bij het 1e consult, bespreken we samen het intake formulier. Daarna doen we een check/test en wordt er vastgesteld hoeveel Primaire Reflexen ongeremd aanwezig zijn. Ik bespreek deze met jou en geef daar uitleg over. Indien de tijd dit toelaat kan er al een reflex onder controle worden gebracht.

 

  1. De inhibitie van de Primaire Reflexen.

De behandeling: je ligt gekleed op de behandeltafel. Ik voer vervolgens de inhibitie uit. Voor elke ongeremde Primaire Reflex krijgt het lichaam specifieke informatie om deze alsnog onder controle te brengen, ofwel te inhiberen. Hierbij wordt de ademhaling betrokken. Het inhibitieproces is op zich pijnloos. Dan gaan we opzoek naar de oorzaak waarom de betreffende Primaire Reflex ongeremd is en wordt er een Stress Release toegepast (de oorzaak neutraliseren) d.m.v. verschillende technieken zoals geluid of beweging.

 

Het aantal consulten hangt af van het aantal ongeremde reflexen. Meestal zit er 3 tot 5 weken tussen iedere behandeling.

 

  1. Wanneer alle reflexen onder controle zijn gebracht, worden de patronen aan stress dat het lichaam heeft opgeslagen als reactie op de ongeremde reflexen en de compensatie patronen opgespoord en afgevoerd. (Dit is een sessie Stress Release nadat alle reflexen geinhibeerd zijn.)

 

  1. Tenslotte krijgt het lichaam voor zo ver dat nodig is hulp bij het opbouwen van nieuwe bewegingspatronen. Ontbrekende informatie over richting van beweging en het gebruik van spieren wordt aangeleerd. Dit gebeurt met behulp van oefeningen. (Dit komt zelden voor)

 

Desondanks dat de veranderingen positief zijn, is er tussentijds kans op tijdelijke ongemakken. Dat is een goed teken en betekent dat de behandelde persoon zijn lichaam aan het reorganiseren (resetten) is. Er worden toxines afgevoerd, het immuunsysteem herstelt zich en gaat beter werken. Men kan zich moe voelen en/of kunnen er oude patronen naar boven komen. Men kan ook (oude) pijn ervaren doordat er beweging komt in verkrampingen in spieren en de opgeslagen toxines loskomen om afgevoerd te worden.

Kinderen: je ziet vaak een regressie naar een jongere leeftijd. Een kind van bv. 5 jaar kan terugvallen naar het gedrag van een peuter of kleuter. Ook lijkt het soms dat kinderen die een bepaalde vaardigheid na veel moeite onder de knie hebben, opeens vergeten zijn hoe ze dat ook weer deden. Dit is heel natuurlijk. Het lichaam moet zich aan de veranderde omstandigheid van de geremde Primaire Reflex aanpassen en zal opnieuw de vaardigheid onder de knie krijgen.

Reflexen zijn ketens van bewegingen die elkaar chronologisch opvolgen. Het is dus belangrijk dat je het hele traject afwerkt. Wanneer je dit niet doet, zullen de actieve reflexen, de reflexen die onder controle zijn, weer opwekken.

 

Een behandeling van de Primaire Reflexen en/of LEAP® lost niet in enkele sessies al je problemen op. Hier is tijd (en meerdere sessies) voor nodig. Daarnaast is het nodig dat je aan jezelf blijft werken en het is belangrijk dat je naar jezelf reflecteert. Ik kan je helpen om de basis op orde te krijgen zodat je weer kan functioneren, maar de rest moet je zelf doen. Ik zorg ervoor dat de weg vrij is en geef je een voorzet, maar de bal moet je zelf in het doel koppen.

Reflexintegratie en/of LEAP® is geen vervanging van opvoeden. Ieder kind heeft zijn eigen karakter en uitdagingen.